Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka wymieszane z wodą, mąkę z proszkiem i ocet. Upiec ciasto i przekroić na trzy części, albo upiec trzy placki osobno. Masa jabłkowa: ubrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, smażyć 10 minut, wsypać galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Masa budyniowa: z mleka, budyniu, mąki i cukru ugotować budyń. Masło utrzeć na puszystą masę dodać budyń i dokładnie wymieszać. Na jeden blat ciasta wyłożyć połowę masy jabłkowej, na to połowę masy, drugi blat ciasta, na to drugą połowę jabłek, na to drugą połowę masy i trzeci blat ciasta. Można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    smacznie wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszna musi być:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj musi być pyszne -zabieram to cudeńko do mojej księgi
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    swietny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    musi być smaczny !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    musi być smaczny !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    musi być smaczny !!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    tak świetnej szarlotki jeszcze nie widziałam:)
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    dziękuje, polecam bo bardzo dobra:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    bardzo apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !