Przepis i sposób przygotowania na: Deser z parowcem.
* 5 klusek drożdżowych do parowania
* 1 banan
* 1 duża śliwka
* 1 gruszka np.Konferencja
* 1 jabłko
* 8 kulek winogrona czerwonego
* 2 mandarynki
* 1 owoc kiwi
* sok z 1 limonki
* 1 łyżeczka miodu
* 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
* 2-3 łyżki soku malinowego (mój był własnej roboty,ale można użyć gotowego syropu)
* 1 łyżeczka cynamonu
Banana, gruszkę i jabłko obrać pokroić w kostkę, skropić sokiem z limonki i wymieszać.Dodać przekrojone na pół kulki winogrona,kiwi w ćwierć plastry i śliwkę z kostkę.Mandarynki obrać i podzielić na cząstki.Miód rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w pełni płynny wymieszać z całą sałatką.Wstawić do lodówki.
Kluski parować (ja użyłam gotowych) zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Jogurt wymieszać z sokiem malinowym.
Na środku talerzyka ułożyć kluskę parową, polać jogurtem malinowym, obłożyć dookoła sałatką owocową i posypać cynamonem.Smacznego!