Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

BUKIET WIELKANOCNY

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraków
8 szt
jaja
5 szt
cebula
1 szt
ogórki konserwowe
3 szt
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
koper
1/2 pęczka
natka pietruszki
1/2. pęczka
majonezu
3 łyżki
sok z cytryny
1 szty
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BUKIET WIELKANOCNY

buraki gotujemy 40 min, studzimy i obieramy od dołu wydrążamy środki. zostawiamy 3 mm ściankibrzegi wycinamy tworząc płatki kwiatów obtaczamy z obu stron solą i skrapiamy sokiem zcytryny, jajka gotujemy na twardo i studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę(jedno żółtko siekamy i odkładamy do dekoracji) cebule obieramy i drobno siekamy i zalwamy wrzątkiem i i odsączamy ogórki też drobno kroimy koper, szczypior, i pietruszkę siekamy, pokrojone składniki mieszamy z majonezę i doprawiamy solą i pieprzem wkładamy do buraczanych miseczeki posypujemy żółtkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak