Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić wplasterki, włożyć do żaroodpornego naczynia, polać olejem, przykryć i zapiekać przez około 30-40 minut. Pokrojoną cebulę zeszklić, dodać do niej pokrojone na kawałki pieczarki i chwilę smażyć. Pieczarki z cebulą rozłożyć równomiernie na warstwie ziemniaków. Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem, solą, natka pietruszki i pieprzem. Wierzch posypać startym serem oraz ostra papryczką. Zapiekać kolejne 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !