Sposób przygotowania

Mąkę przesiej do dużej miski lub na stolnicę. Dodaj żółtka i szczyptę soli. Dołóż miękkie masło, śmietanę oraz spirytus. Zagnieć wszystko na elastyczne ciasto. Uformuj z ciasta kulę. Zgniecione ciasto połóż na stolnicę i przez 10minut obijaj wałkiem aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza. Włóż ciasto na godzinę do lodówki. Ciasto podziel na kilka części, każdą rozwałkuj na bardzo cieniutko.
Krój paski na środku każdego zrób nacięcie i przekładajprzez nie koniec paska.
Smaż na głębokim tłuszczu. Osącz na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    faworki super sprawa :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !