Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w grube cząstki.Bułeczki ścinamy w pół wysokości i wydrążamy.Cebulę obieramy,drobno kroimy i szklimy na maśle.Dodajemy pieczarki,wlewamy 2-3łyżki wody i dusimy ok.40minut,odparowując nadmiar wody.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Dodajemy śmietanę roztrzepaną z mąką oraz posiekany koperek.Zagotowujemy.Bułeczki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp.200stopni i zapiekamy ok.10minut.Bułeczki wyjmujemy.Napełniamy przygotowanym farszem,zakrywamy ściętym wierzchem i ponownie wstawiamy do piekarnika.Zapiekamy jeszcze ok.10minut.Podajemy natychmiast po upieczeniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !