Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z lanym ciastem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości
500 g
włoszczyzna
50 g
marchew
50 g
fasola
50 g
kapusta włoska
50 g
koncentrat pomidorowy
5 g
śmietana
50 g
tłuszcz
10 g
sól
Sklep Prymat
Lane ciasto:
mąka
20 g
jajko
2 sztuki
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z lanym ciastem

Rozdrobnione warzywa dodać do wywaru przygotowanego wcześniej. Posolić i gotować. Koncentrat pomidorowy dodać do zupy- zagotować. Przygotować lane ciasto: jajko wbić do garnka, dodać szczyptę soli, mąkę i dokładnie wymieszać, wlewać po malutku lejącym cienkim strumieniem do zupy oddzielając widelcem tak by nie powstała jedna wielka gruda. Zupę doprawić do smaku, dodać Świerzy tłuszcz i śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.08.2011 08:11
dawno nie robiłam
ben-ka 13.08.2011 14:17
uwielbiam lane kluchy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak