Sposób przygotowania

Obieramy szparagi,obcinamy końce .Szynkę kroimy na paski ok 1,3cm. W garnku gotujemy wodę ze szczyptą soli.Przesuwamy garnek tak aby ,tylko połowa znajdowała się bezpośrednio nad ogniem.Wkładamy szparagi,tak aby czubki nie były bezpośrednio nad ogniem,przykrywamy garnek pokrywką doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok 2 minut,odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Szparagi kroimy na ok 5cm kawałki zostawiając czubki w całości. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy szparagi oraz szynkę,krótko gotujemy aby odparować płyn i dodajemy śmietanę,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok 5 minut,aż śmietana zgęstnieje. w międzyczasie gotujemy makaron z dodatkiem łyżki oliwy.Po ugotowaniu makaron przelewamy gorąca wodą i odstawiamy aby cała woda ociekła,następnie mieszamy z sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno pyszne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !