Sposób przygotowania

Grzyby moczymy przez noc, a potem gotujemy w tej wodzie do miękkości.Ryż gotujemy na półsypko, to znaczy aby nie był za miękki.
Kapustę obgotowujemy tak ,aby dało zdjąć się kolejne liście, z których skrawamy nerwy.
Grzyby drobno siekamy( można przepuścić przez maszynkę, ale niechętnie polecam ten sposób). Mieszamy razem z ryżem, dodajemy jajko i przyprawiamy do smaku.
Na każdy liść nakładamy farsz i zawijamy gołąbki, układamy w garnku, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem do miękkości.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    latem można używać świeżych grzybów :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    tak ze świeżymi leśnymi grzybami też są dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jak na razie robiłam z pieczarkami, ale wszystko przede mną.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką odmianę....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !