Sposób przygotowania

Wsypujemy cukier na rozgrzaną patelnię i zmniejszamy ogień, gdy tylko ostatni kryształek się rozpuści wkładamy masło i cały czas mieszamy. Gdy masło sie rozpuści wkładamy na karmel obrane banany i smażymy dłuższą chwikę (tak żeby miały karmelową skorupkę) na każdej stronie. Gdy banany kończą się smażyć rozpuszczamy czekoladą w kąpieli wodnej dodając do niej 2 łyżki wody. Wyjmujemy banany, układamy na talerzu i polewamy czekoladą. SMACZNEGO:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    wygląda super !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszne muszą być:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Extra deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    rany,jak bosko wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmmm pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    przepis ogólnie smaczny ale ma jedna wadę: karmel z bananów przykleja się do talerza i potem trzeba skrobać te talerze...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !