Sposób przygotowania

maliny umyć jeśli są to mrożone owoce to rozmrozić na sitku gruszki umyć obrać i przekroić na pół z każdej połówki usunąć gniazdo nasienne łyżeczką tak aby nie uszkodzić ścianki,jadnę połówkę każdej gruszki delikatnie ponacinać wzdłuż,śmietankę ubić mikserem na sztywno,po ubiciu wymieszać ją z serkiem homogenizowanym i migdałami tak przygotowanym kremem napełniać wydrążone miejsca w owocach następnie składać gruszki tak aby powstała cała i ustawiać na talerzyku deserowym,maliny włożyć do rondelka dodać cukier i odrobinę wody zagotować po czym zmniejszyć płomień i jeszcze gotować ok.3min.mieszając aby owoce nie przywarły do naczynia,rozgotowane maliny wymieszać z połową rumu i gorącym sosem polać gruszki,resztę rumu i spirytus wlać do łyżki wazowej,podgrzać,zapalić i płonącym alkoholem ostrożnie polać gruszki,udekorować miętą i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Lubię takie desery ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Lubię takie desery ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ten deser musi być bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !