Sposób przygotowania

wymieszać cukier z cynamonem w miseczce,do drugiej włożyć pokrojoną masę marcepanową oraz marmoladę jabłkową i zmiksować jabłka umyć przekroić na połowę wzdłuż wydrążyć gniazda nasienne i w środek włożyć przygotowaną masę,na wierzch położyć kawałeczek masła i posypać wymieszanym cukrem z cynamonem,ułożyć owoce na blasze i wstawić do piekarnika na 180st.ok.10min.śmietanę ubić na sztywno z odrobiną cukru waniliowego i po wyjęciu jabłek z piekarnika polać je śmietaną i przybrać listkami mięty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    brzmi apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !