Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem,dodając po jednym jajku na przemian z wymieszanymi mąkami i proszkiem do pieczenia.Dodać cukier waniliowy,sok z cytryny i alkohol.Przelać do specjalnej formy ,wysmarowanej i wysypanej bułką tartą i zamknąć ją.W dużym garnku zagotować wodę,wstawić formę (woda powinna sięgać do połowy formy) i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 15 minut.Po ugotowaniu formę otworzyć i zostawić babkę do wystudzenia otwartą.Jak wystygnie polać polewą czekoladową.Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ale ładnie wygląda - ślinię sie na sam widok
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    bardzo apetyczna baba :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Pięknie przygotowana.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to ta,którą jadłam ???? jak tak, to wspaniała !!!!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    babeczka na świeta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Muszę wypróbować, jeszcze takiej nie jadłam:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Brabaro,ta porcja jest na mniejszą foremkę? Kupiłam taką niezbyt dużą i szukam proporcji ciasta na nią.
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Brabaro,ta porcja jest na mniejszą foremkę? Kupiłam taką niezbyt dużą i szukam proporcji ciasta na nią.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ewo,jak masz mniejszą foremkę,to wypełnij ją do 3/4 wysokości.Z reszty możesz zrobić małe babeczki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    apetyczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jak fajna,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    śliczna babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zawsze robie na Wielkanoc
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Idealna na Wielkanoc.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna baba
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszniutka :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wspaniale wygląda, jeszcze nigdy nie jadłam gotowanej babki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A ja jadłam:) tą właśnie babkę jadłam i też pierwszy raz,wczesniej nie miałam okazji.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !