Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry grubości 2-3 cm. Następnie marynujemy ją w (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/115940/marynata-musztardowo-miodowa-do-karkowki.html). Na rozgrzaną patelnię grillową posmarowaną oliwą kładziemy plastry i smażymy z dwóch stron po kilka minut z każdej (moment przewrócenia sprawdzam podnosząc kawałek mięsa i gdy ślady od karbowania patelni na mięsie będą czerniały przewracam mięso). W międzyczasie cebulę kroję w krążki. Gdy karkówka się usmaży układam na niej plasterki cebuli i wkładam do piekarnika nagrzanego do 150°C i zapiekam ok. 10 minut – aż cebulka zacznie „wysychać”. Cebulkę można przyprawić do smaku (ja użyłem ziołowej przyprawy do ryb i owoców morza, którą bardzo lubię) Jeśli ktoś preferuje cebulę bardziej przypieczoną może wcześniej ją trochę podsmażyć na patelni.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne, robię podobną na grillu (już niedługo) :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    a załapię się na kawałeczek pysznej karkóweczki?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    już się skończyły ale niedługo coś nowego na pewno będzie :o)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    pyszna karkówka! to jest to-miesko i cebulka -raj dla podniebienia:-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !