Sposób przygotowania

Proso umyj, zalej 2 szklankami wrzątku i gotuj 5-8 minut, aż prawie całkowicie wchłonie wodę. Przykryj i odstaw na godzinę do spęcznienia.
Utrzyj margarynę z twarogiem i miodem, a następnie, ciągle ucierając, stopniowo dodawaj żółtka, potem esencję waniliową, skórkę cytrynową, rum i ostudzone proso. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dodawaj stopniowo na przemian z białkami ubitymi na sztywną pianę.Delikatnie połącz składniki.
Na koniec dodaj pokrojone jabłka, cynamon i rodzynki. Włóż ciasto do dużej posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy, wyrównaj powierzchnię, posyp płatkami migdałowymi i piecz 1 godz. w temp. 160 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy takiego nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !