Sposób przygotowania

Ubijamy piankę z 4 białek, a następnie, ubijając, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia , dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladę i ponownie mieszamy. Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tarta blachę. Pieczemy 30 minut w 180stopniach.


Żółtka mieszamy z cukrem. Masę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.

Krówki i margarynę roztapiamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Lekko studzimy i polewamy bezy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !