Sposób przygotowania

Marchewkę oczyścić, patisony umyć, ugotować na pół miękko. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzącej wody. Buraki ugotować, obrać i zetrzeć, odlać z buraków 1/3 szkl. soku. Dodać do soku bulion i rozmieszać, dodać 1/3 żelatyny, sok z cytryny. Jajka ugotować na twardo.
W foremce ułożyć połowę marchwi, jajka, zalać galaretką, na wierzch resztę marchewki i patisony.
Buraki przyprawić pieprzem, solą,cukrem dodać resztę żelatyny, wyłożyć na warzywa. Wstawić na kilka godzin do lodówki. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... ciekawa propozycja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie galaretki !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !