Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowo-budyniowe z twixem i orzechami
Na stolnicę przesiać mąkę. Zrobić wgłębienie po środku, dodać 12 dag masła, 10 dag cukru pudru, 3 łyżki miodu, śmietanę, żółtka oraz sodę oczyszczoną. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę i pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny.
W rondelku rozpuścić 8 dag masła z 2 dag cukru pudru i 2 łyżkami miodu. Dodać pokrojone na drobniejsze części orzechy oraz batoniki twix. Gotować na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia batoników.
Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą częścią dokładnie wylepić spód formy wyłożonej papierem do pieczenia (25x30). Ponakłuwać widelcem. Piec 10 minut w temperaturze 180°C. Podobnie postąpić z drugą częścią ciasta – wylepić nią dno formy, ponakłuwać widelcem, a na wierzch wyłożyć masę orzechowo-twixową. Piec 12 minut w tej samej temperaturze. Przestudzić.
Ostudzone ciasta przełożyć kremem budyniowym.