Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Młoda kura w papryce

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pularda
1 kg
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
2 szt
czosnek
1 ząbek
boczek wędzony
100 g
peperoni
1 szt
oliwki
6 szt
bulion
250 ml
natka pietruszki
1 pęczek
wino białe
250 ml
papryka
4 (różne kolory)

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kura w papryce

Kurę myjemy i dzielimy na 8 części, doprawiamy. Cebulę szatkujemy, dodajemy wyciśnięty czosnek, boczek kroimy w kosteczkę , papryki i oliwki w pół krążki. Do naczynia żaroodpornego wlewamy bulion i wino. Dodajemy wszystkie składniki przykrywamy i pieczemy aż kura będzie miękka i gotowa, posypujemy pietruszką na świeżo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak