Sposób przygotowania

Filety rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.Skropić z obu stron sokiem z cytryny. Mąkę do panierki wymieszać z przyprawą do ryb (na oko). Płaty pangi panierować w rozmąconym jajku i mące. Na patelnię wylać oliwę z oliwek oraz rzucić 2 ząbki czosnku (nieobrane). Rybę smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu pod pokrywką, trzymać do nabrania koloru. W czasie smażenia skropić jeszcze raz sokiem z cytryny.
Marchewki zetrzeć na tarce (na dużych oczkach) zaś pora pokroić w krążki a pomidorki na połówki. Na spodzie naczynie żaroodpornego ułożyć porcję warzyw, następnie kawałki ryby. Przykryć resztą warzyw i posypać bazylią. Zapiec w 180 stopniach ok 15-20min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo apetyczny przepis.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super pomysł na rybkę!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !