Sposób przygotowania

Ciasto: Margarynę i wodę zagotować. Wsypać mąkę, wymieszać i prażyć 2 - 3 minuty. Po wystudzeniu dodać jaja. Miksować 5 min na najwyższych obrotach. Podzielić ciasto na 2 części i każdą piec około 20 min w temp. 200 stopni, potem 10 min w 150 stopniach.

Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Super ciasto!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    karpatka jest...pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agano

    poprosze o kawałek;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ale piękne góry i doliny Ci wyszły.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Ulubione ciasto mojego męża:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam kocham karpatke
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam to ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie pozwala zachować diety odchudzjącej :)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    moje jedno z ulubionych ciast- super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię to ciasteczko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    uwielbiam to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !