Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka
Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.
ciasto: margaryna |
1/2 kostki
|
ciasto: mąka |
1 szkl.
|
Ciasto: |
1 szkl.
|
woda |
1 szkl.
|
Krem: |
1 szkl.
|
cukier |
1 szkl.
|
Krem: |
2 łyżki
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżki
|
Krem: |
1/2 kostki
|
masło |
1/2 kostki
|
Krem: |
1/2 litra
|
mleko |
1/2 litra
|
Ciasto: |
4 szt.
|
jajko |
4 szt.
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: