Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa rybna z woka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza
30 dkg
olej sezamowy
2 łyżeczki
imbir starty
1 łyżeczka
białe wino
1/4 szklanki
sos chili
1 łyżeczka
cukier
1/2 łyżeczki
makaron
50 gram
szpinak
10 dkg
sos sojowy
3 łyżki
bulion warzywny
700 ml

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna z woka

Filety bez ości myjemy i osuszamy,kroimy na kawałki oprószamy pieprzem i smarujemy olejem sezamowym,do woka wlewamy bulion warzywny,starty imbir,sos chilli,sos sojowy i cukier i gotujemy,następnie wkładamy suchy makaron taki specjalny do woka i gotujemy przez dwie minuty,następnie wkładamy szpinak i rybę,gotujemy przez kolejne 2 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.05.2011 06:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak