Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz 1/2 szkl. cukru pudru. Następnie posiekać z masłem (masło należy wcześniej wystawić z lodówki, wówczas szybciej połączy się z mąką). Dodać utarte z resztą cukru żółtka, następnie wymieszać ze śmietaną. Zagnieść ciasto. Wyłożyć do nasmarowanej wcześniej masłem i posypanej bułką tartą blachy. Porobić nakłucia widelcem. Wstawić do piekarnika piec 15 min w tem. 180 stopni. Następnie wyjąć placek, wyłożyć na niego jagody (można je dosłodzić według uznania) i wstawić jeszcze na ok. 20 minut do piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Marzenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Wspomnienie lata- pychotka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    swietne ciasto;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    a skąd ta biała warstwa?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !