Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kurpiowskie pierogi z rejbowanymi kartoflami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
3 szkl
olej
1 łyżka
jajko
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
ziemniaki
0.5 kg
cebula
1 szt
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
boczek wędzony
20 dag
woda
1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: kurpiowskie pierogi z rejbowanymi kartoflami

Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.Boczek pokroić i stopić.Cebulę pokroić,ziemniaki zetrzeć na tarce.Wrzucić na patelnię z boczkiem,przesmażyć i ostudzić.Formować pierogi i ugotować.Podawać ze skwarkami i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak