Sposób przygotowania

Ziemniaki oskrobać, pokroić i razem z boczkiem, poszatkowana kapustą, soczewicą oraz liśćmi laurowymi gotować aż do rozgotowania( ilość na około 3 litry wody). Kiedy całość będzie bardzo miękka. Wyjąć liście laurowe, doprawić solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem i zmiksować na krem. Zagotować i podawać razem z tymiankiem i grzankami czosnkowymi. Na talerzu kto lubi może dodać kwaśnej śmietany. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jaka piękna...
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ślicznie wygląda;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ale wesoła zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !