Sposób przygotowania

Rozpuścić na parze gorzką czekoladę, wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem zwykłym i waniliowym, dodać migdały i czekoladę. Białka ubić na sztywno, połączyć, delikatnie mieszając z ciemną, żółtkową masą. Ciasto wylać do posmarowanej i wyłożonej papierem formy. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. C.
Pergamin posypać cukrem pudrem, wyłożyć na niego jeszcze letnie ciasto, przykryć ciasto ścierką, pozostawić do czasu do czasu aż całkowicie wystygnie.
Śmietanę ubić z zagęstnikiem. Umyć, oczyścić pokroić truskawki, dodać do śmietany.
Drugą tabliczkę czekolady rozpuścić, najlepiej na parze. Ciasto oderwać od papieru, posmarować czekoladą, lekko zwinąć. Roladę z warstwą czekolady rozwinąć, posmarować śmietaną z owocami, ponownie zwinąć. Gotową przełożyć do lodówki. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    musi być pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !