Sposób przygotowania

Porcję rosołową umyj,obgotuj.Odcedź,włóż do garnka.Zalej wodą.Dodaj obrane,pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotuj na wolnym ogniu ok.20minut.Przypraw do smaku solą.Marchewki,pietruszki i seler obierz,umyj.Włóż do zupy,gotuj ok.10minut.Gdy warzywa będą na wpół miękkie,wyjmij lekko schłodź.Zmiksuj lub zetrzyj na tarce.Zmiksowane warzywa włóż do zupy.Dodaj kostkę rosołową,liście laurowe i ziele angielskie,gotuj na małym ogniu5-10minut.Posyp majerankiem,przypraw do smaku solą i pieprzem.Do zupy możesz dodać ugotowane i obrane z kości mięso lub pokrojone parówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Super, ale takiej zupki jak gotowała moja babcia to nikt chyba nie potrafi zrobić :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !