Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z połową cukru. Następnie dodajemy żółtka, oba rodzaje mąki i wiórki kokosowe.
Dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy 25-30 minut w temp. 190*C.
Po upieczeniu studzimy, ciasto kroimy na trzy placki.
Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem.
Spodni placek smarujemy połową dżemu i 1/3 śmietany.
Przykrywamy kolejnym plackiem, skrapiamy sokiem porzeczkowym, smarujemy resztą dżemu i 1/3 śmietany.
Przykrywamy trzecim, ostatnim plackiem. Cały tort smarujemy resztą śmietany.
Ozdabiamy rozetkami śmietany, wisienkami kandyzowanymi i dekorujemy wg uznania lub okoliczności.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    po prostu arczydzieło
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wspaniale wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !