Sposób przygotowania

Dodatkowo do składników: 300 gram dzemu wiśniowego i 50 gram startej czekolady.
WYKONANIE:
1. Uzywamy blaszki o wymiarach 40 x 25 cm.
2. Upiec biszkopt.
3. Piana makowa: białka ubijamy na sztywno, mieszmy z cukrem, wiórkami i makiem. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut.
4. Piana kokosowa: białka ubijamy na sztywno, mieszmy z cukrem, wiórkami. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut.
5. Krem: Do połowy mleka wsypujemy budynie, mąki i cukier, dodajemy żółtka, mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy mleko z budyniem i zagotowujemy, chłodzimy i ucieramy z masłem.
6. Układamy warstwy: biszkopt, dżem, 1/5 kremu, piana makowa, 2/5 kremu, piana kokosowa, 2/5 kremu, posypujemy czekoladą.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj pyszniutkie-zabieram go do mojej księgi
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    same pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale by się podjadło---smacznego.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    musi być smaczne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    apetyczne wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cudny,napewno sprobuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    rewelacja!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    pyszniutkie,mogę prosić kawałeczek?
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo okazałe ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    niebo w gębie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super, pysznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ale ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    wygląda pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    wspaniale wygląda, aż ślinka leci na nie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    zajebiste ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    musi być pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pysznie wygl?da;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jaki bogaty :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel1

    znakomity przepis po prostu co to ma byc nie jest napisane jak upiec biszkopt o masa makowo kokosowa sami zobaczcie jak idealnie odeszła od blachy [URL=http://s1212.photobucket.com/albums/cc452/Pawel723/IMG_0136.jpg][IMG]http://i1212.photobucket.com/albums/cc452/Pawel723/th_IMG_0136.jpg[/IMG][/URL]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel1

    http://s1212.photobucket.com/albums/cc452/Pawel723/?action=view&current=IMG_0136.jpg to jest dzialajacy link
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mega231

    wygląda apetycznie, bardzo czytelnie napisany przepis,na pewno wykorzystam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam to ciasto, mogłabym je jeść i jeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !