Sposób przygotowania

Mięso opłukałam i osuszyłam. Zmieliłam w maszynce razem z obraną cebulą i namoczoną w mleku a potem odciśniętą suchą kajzerką. Do masy dodałam posiekaną suszoną żurawinę, jajko i doprawiłam solą oraz pieprzem ziołowym. Masę dobrze wyrobiłam. Mokrymi rękami formowałam niezbyt duże, owalne kotleciki. Panierowałam je w mące i kładłam na rozgrzaną patelnię z rozgrzanym masłem. Gdy zrumieniły się mocno z obu stron dodałam konfiturę z żurawiny i podlałam niewielką ilością wody - dusiłam pod przykryciem ok.10 min.. Podałam z odsmażanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    rewelacja
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Kolejny przepis, który warto wypróbować:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ;) mmm !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ;) mmm !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ;) mmm !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasnaj

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    apetyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    podoba mi się pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !