Sposób przygotowania

Marchewkę (200 g), pietruszkę (200 g) i seler (100 g) kroimy w kostkę. Następnie przygotowujemy wywar na mięsie z indyka. Gdy tylko woda zacznie się gotować wrzucamy do niej warzywa. Zupę doprawiamy majerankiem, pieprzem i solą Prymat do smaku. Po 25 minutach dodajemy drobno pokrojone ziemniaki (300 g). Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie zagęszczamy zupę śmietaną (18%), dodajemy do niej posiekane jajko (wcześniej ugotowane na twardo). Gdy wszystko będzie gotowe zupę posypujemy serem parmezan (200 g).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super,muszę zrobić taką dzieciakom:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    swietna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Bradzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olivka

    polecam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !