Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cyganka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
250 g
jajko
3 szt
margaryna
150 g
cukier
200 g
kisiel cytrynowy
1 opak
cukier waniliowy
1 opak
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
4 łyżeczki
sok z cytryny
skórka starta z cytryny
tłuszcz do formy
sól
Sklep Prymat
serek homogenizowany
250 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Cyganka

Mąkę wymieszać z kisielem, proszkiem do pieczenia, solą. Jajka utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać margarynę, mąkę z dodatkami i serek. Na sam koniec dodać sok z cytryny i skórkę, zmiksować. Przełożyć ciasto do wysmarowanej formy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop przez 50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak