Sposób przygotowania

Ponieważ u mojego synka podejrzewano uczulenie na gluten musiałam nauczyć się przyrządzać potrawy bez niego. Oto jedna z nich : Pizza bezglutenowa.
2 dag drożdży rozcieramy z łyżeczką cukru i odstawiamy do wyrośnięcia. Pół szklanki kleiku ryżowego mieszamy z wodą dodajemy pozostałe składniki ( w tym mąkę bezglutenową nie zwykłą) sól i zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na posmarowaną olejem blachę i układamy na nim wszystko co dziecko lubi jeść , ser szynkę, pomidory, paprykę itp. Pieczemy 30 minut w ponad 200 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    niektórym pewnie ten przepis się przyda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Fajny i zdrowy pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super przepis sprawdzomy
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    super przepis, praktyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    nigdy takiej nie jadłam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    bardzo fajna
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !