Sposób przygotowania

Czosnek i jedną cebule sielamy drobno i mieszamy razem.
Sos sojowy mieszamy z mąką , oliwa i z 1/2 łyżeczką soli. Jajko i przyprawy oraz cebulę posiekaną z czosnkiem dodajemy do mięsa i mieszamy.
Brzoskwinie kroimy w paseczki. Druga cebule siekamy drobniutko. Do majonezu dodajemy łyżkę soku z cytryny, łyżkę wody, cukier puder i łyżeczkę chilli i mieszamy. Do sosu dodajemy cebulę i brzoskwinie.
Z masy mięsnej formujemy pulpeciki i obtaczamy je w sezamie.
Smażymy na oliwie. Podajemy polane sosem brzoskwiniowym

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    dobry przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !