Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą. Wyrabiać aby uzyskań konsystencję ciasta na kluski. Rozrobione ciasto podzielić na 4 części. Rozwałkować piec każdy 15 min w tem 180 stopni na jasnozłoty kolor. (Nie dolepiać kawałków ciasta bo się kruszą)
Z produktów na masę 1/2 mleka, margarynę i cukier zagotować. Mąkę krupczatkę żółtka, cukier waniliowy rozrobić z 1/2 mleka. Rozrobioną masę wlać do gotującego się mleka i gotować jak budyń aż będzie gęste. Masą przekładać placki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam napoleonki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    petronella

    pychota:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to mi smaczne się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !