Sposób przygotowania

Oddzielnie zmiksować mleko i śmietanę. Połączyć i dalej ubijać, aż na powierzchni pojawi się piana. Botwinę drobno pokroić i ugotować w osolonej wodzie. Dodać posikaną zieleninę, a po 15 minutach ocet. Ogórek obrać i pokroić w kostkę, posolić i odstawić na 25 minut. Osączyć z soku. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i octem winnym. Schłodzić. Do talerzy włożyć jajka ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki. Zalać chłodnikiem.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !