Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Serduszka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
0,5 litra
kasza manna
0,5 szklanki
kakao
2 łyżeczki
esencja waniliowa
masło
1 łyżeczka
żółtko jajek
1
cukier
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka

1. Mleko wymieszać z kakao, wanilią, cukrem i masłem. Zagotować.

2. Do gotującego mleka wsypywać kaszę, cały czas mieszająć, gotować aż zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać żółtko, wymieszać.

3. Gotową kaszę można podawać na ciepło lub zimno, np. z dodatkiem soku malinowego.

4. Jesli wolimy rzadszą konsystencję, należy użyć połowy z podanej ilości kaszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak