Sposób przygotowania

Ziemniaki i białą cebulę obieramy i myjemy.Ścieramy na tarce.Dodajemy jajka i mąkę,mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Na patelnię wlewamy olej.Na rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką dwie warstwy ciasta ziemniaczanego i smażymy z obu stron na złoty kolor.Twaróg mielimy.Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę i śmietanę.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Całość dokładnie mieszamy.Usmażone placki składamy na pół.Spodnią warstwę smarujemy przyprawionym serem,następnie przykrywamy drugą połową placka.Możemy udekorować drobno pokrojoną czerwoną cebulą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !