Sposób przygotowania

Przesianą mąkę wysypać na stolnicę, dodać przemielony ser, wbić żółtka, dodać cukier, śmietanę, sodę i ocet. Zagnieść ciasto. Oprószyć delikatnie mąką, przełożyć na talerz.
Ucinać ciasto po kawałku, wałkować na grubość ok. 1 – 1,5 cm, wykrawać szklanką kółka, zrobić w środku małą dziurkę kieliszkiem.

Wrzucać oponki na gorący tłuszcz (olej), smażyć na złoty kolor.
Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    Ale pysznie wyglądaja!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    muszą cudownie smakować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    uwielbiam oponki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Pyyyycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    robię podobne i sa pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam takie, często u mnie w domu goszczą w tłusty czwartek zamiast tradycyjnych pączków
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    uwielbiam oponki! są świetne
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !