Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś
400 gram
kiełbasa chuda
4 pętka
kości wieprzowe
700 gram
ćwiartka z kurczaka
1 szt
marchewka
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
7-8 szt
Sklep Prymat
majeranek
1,5 łyżki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
3-4 łyżki
papryka mielona
2 łyżki
Sklep Prymat
kostka mięsna
1 szt
kostka rosołowa
1 szt
kostka wołowa
1 szt
cebula biała
2 szt
smalec
2 (z jabłkiem)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę dzień wcześniej namoczyć.
Napęczniałą fasolę wrzucić do garnka,dodać kostkę mięsną,wieprzową i rosołową.Dodać pokrojona marchewkę,liście laurowe i ziele angielskie.Wrzucić także kości wieprzowe i ćwiartkę z kurczaka.Całość gotować do chwili,aż mięso będzie miękkie.Mięso i kości wyciągnąć z garnka,przestudzić,obrać,następnie wrzucić z powrotem do garnka i gotować.
Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i całość podsmażyć na patelni i wrzucić do garnka.Dodać 2 łyżki papryki mielonej,1,5 łyżki majeranku i 2 łyżki smalcu oraz pieprz do smaku.Wszystko doprawić przyprawą do fasoli.Po kilku minutach dodać rozcieńczony w połowie szklanki wody koncentrat pomidorowy.Całość gotować do chwili,aż fasola będzie bardzo miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 19.10.2011 19:14
i ja też !!!!
eduszo
eduszo 17.04.2011 16:04
Ja też.
Misiek1 04.03.2011 07:46
Uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak