Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczone jabłka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

konfitura wiśniowa
3 łyżeczki
rodzynki
2 łyżki
cukier do jabłek
3 łyżki
masło do posmarowania blachy
bita śmietana
śmietana 36%
0,5 szklanki
cukier puder
2 łyzeczki
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier puder
1 łyzka
jabłka
6 soczyste

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka

Jabłka umyć i przekroić poziomo tak aby gniazda nasienne pozostały w dolnej części owoców i wydrążyć je. Do środków włożyć po pół łyżeczki konfitury i kilka rodzynek i ułożyć na posmarowanej masłem blasze i piec do miękkości w średni nagrzanym piekarniku. Upieczone jabłka wyłożyć na talerzyki deserowe. Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem lub na zimno z bitą Śmietaną.
Bita śmietana.:
Ubijać śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym do momentu uzyskania puszystej piany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak