Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z toffi Asi
Na krem:
2 maragaryny Kasia
aromat arakowy
2 łyżki czubate mąki pszennej
2 łyżki czubate mąki ziemniaczanej
1 szkl cukru
3 szkl mleka
Z mleka odlać 3/4 szkl i rozrobić w nim dwa rodzaje mąki, pozostałe mleko zagotować , dodać cukier i wlać rozrobioną masę.Energicznie mieszać żeby nie było grudek i gotować kilka minut.
Ucieramy margarynę , stopniowo dodajemy wystudzony budyń, dodajemy aromat arakowy.
Biszkopt przekroić na pół, nasączyć.
Na spodni biszkopt wykładamy ostudzoną masę z puszki, na to połowę kremu, przykrywamy górną częścią biszkopta, a na nią dżem śliwkowy lub wiśniowy i pozostały krem.
Na wierzch ścieramy gorzką czekoladę na tarce.
Wstawiamy do lodówki.Najlepszy jest na drugi dzień.Jest przepyszny-polecam.