Sposób przygotowania

Z mąki, proszku do pieczenia, soli, masła, jajek, żółtek i 10 dag cukru zagnieść kruche ciasto i włożyć na około godzinę do lodówki. Jabłka obrać i pokroić na kawałki. 15 dag cukru rozpuścić w garnku, gdy nabierze koloru słomkowego dodać potłuczone orzechy włoskie, wymieszać i dodać jabłka. Podsmażyć, wsypać cynamon i budyń waniliowy, smażyć chwilę i poczekać aż wystygnie. Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, na spód wyłożyć 1/3 ciasta, wyłożyć jabłka i przykryć resztą ciasta. Piec ok. 60 min. w temperaturze 180 stopni. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem lub polukrować i posypać migdałami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    dzisiaj dzień jabłkowy;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    fajniutkie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    NAJS
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wszystko co z jabłkami bardzo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę upiec mężowi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam szarlotkę!! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ależ apetycznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !