Sposób przygotowania

Zmiksować jajka z cukrem, dodać sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i olej, wymieszać składniki. Dodać mąkę i kakao wszystko razem wymieszać i do ciasta dodać jabłka, które wcześniej należy obrać ze skórki, wydrążyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Ciasto piec ok. 60 min w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    podobny mam u siebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    chyba pozycja klasyczna. Dziś w księdze Wafelka widziałem też salceson
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszny i puszysty
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    te ciasto to widziałem u Motorka a nie Wafelka :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ja spotkałam się z inną nazwą takiego ciasta, ale samo ciacho pycha;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    MNIAM
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Uwielbiam to ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja też mam to ciasto u siebie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawa nazwa:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !