Sposób przygotowania

mleko w rondlu zagotowac razem z rozrobiony budyniem i cukrem dodac 150g homo 1 żółtko,utrzec i wystudzic.z 250g mąki kostki drożdży 1 jajko i 150g serka homo zagnieśc ciasto odstawic zagnieśc ciasto ze 100g mąki proszku cukru waniliowego, cukru i masła. oba te ciasta razem zagnieśc 1/5 odłożyc na ciasteczka podzielic na dwie czesci.Gruszki obrac pokroic w cwiartki, usunąc gniazda.Blachę 25ma 35 cm wyłożyc papierem pergaminowym połowę ciasta wyłożyc na dno,brzegi posmarowac białkiem ,rozsmarowac budyń zostawiając 1,5 cm brzegu.Ułożyc gruszki przykryc ciastem nakłuc.Odłożone ciasto rozwałkowac foremkami wyciąc ciasteczka i ułożyc je na wierzchu posmarowac białkiem.ciasto odstawic na 20minut do wyrośnięcia Piec w tem.180*C około30 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mniam, mniam - już mi ślinka cieknie :)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny deser:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super deser!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !