Sposób przygotowania

Śmietanę podgrzej. Rozpuść w niej kawałki gorzkiej czekolady. Schłódź. Białka ubij z solą, 3 łyżkami zimnej wody i cukrem. Ubijając, dodawaj żółtka. Połącz z obiema mąkami przesianymi z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Po schłodzeniu przetnij na 4 placki.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. jeden biszkoptowy placek ułóż na spodzie tortownicy, posmaruj 1/3 bitej śmietany. Przykryj drugim plackiem. w taki sam sposób układaj kolejne warstwy.
Polewy czekoladowe stop wg przepisu na opakowaniu. Tort oblej białą polewą. Ciemną polewę przełóż do szprycy. Na wierzch tortu wyciskaj cienkie paseczki ciemnej polewy. Tort wstaw na godzinę do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    to może być znakomite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !