Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
mięso mielone
1/2 kg
jajko
2 szt
kajzerka
1 szt
czosnek
3 ząbki
cebula
1 szt
masło
1 łyżka
smalec
2 łyżki
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do miski włożyć mięso, dodać odciśniętą bułkę tartą, rozgnieciony czosnek, zrumienioną na maśle posiekaną cebulę, posiekany majeranek, wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić. Ziemniaki obrać, łyżeczką zrobić zagłębienie, oprószyć przyprawą, nałożyć farsz. Ułożyć na blaszce posmarowanej smalcem, włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.09.2013 22:45
Fajny pomysł.
Ewelina38 17.01.2013 12:41
ciekawa propozycja na pyszny obiadek :)
Natalia/tubisiek 22.09.2012 20:04
ciekawe ale zgadzam się, zapowiada się pyszne danie :)
mirosława4 25.11.2011 19:34
zapowiadają się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak