Sposób przygotowania

Filet z łososia kroimy na małe porcje. Myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy na około 20 minut. W tym czasie nagrzewamy patelnię grillową i smażymy tortillę. Odkładamy ją do ostygnięcia. Łososia solimy i panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanej oliwie i układamy na ręczniku papierowym , po chwili obracając na drugą stronę, aby odsączyć tłuszcz. W miseczce nakładamy sos chili i obtaczamy dokładnie usmażonego łososia. Liście sałaty myjemy i osuszamy. Układamy na rozłożonej tortilli. Układamy pozostałe składniki - pokrojone pomidorki, papryczki peperoni, kawałki łososia i posypujemy kiełkami. Zawijamy. Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !