Sposób przygotowania

Wodę z masłem i szczyptą soli zagotować, wsypać mąkę i szybko wymieszać. Do przestudzonego ciasta gdy stanie się gładkie dodawać stopniowo po 1 jajku. ciągle ucierając. Następnie ciasto przełożyć do worka cukierniczego, i wyciskać formując małe precelki. Posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 st około 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na precelki.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !