Sposób przygotowania

Boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy z łyżką oliwy na patelni. Jaja roztrzepujemy ze śmietaną, dodajemy soli i pieprzu do smaku. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju (dzięki temu makaron nam się nie sklei). Makaron odcedzamy i przekładamy z powrotem do gorącego garnka (w którym go gotowaliśmy). Dodajemy boczek z cebulą, masę jajeczną i parmezan, posypujemy bazylią i mieszamy wszystko razem do czasu aż jajka się zetną (można postawić garnek na małym ogniu i mieszać). Posypujemy parmezanem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !